top of page
image (1).png
image (1).png

SVJESNA UŽIVANCIJA

camp retreat na rijeci Kupi 22. - 26. 6. 2024.

ODMORI U SUŽIVOTU S PRIRODOM I SVOJIM PLEMENOM

image (1).png

tvoja pozivnica

_DSC9534-min.jpg

camp retreat kupa 22. - 25. 6. 2023.

ODMODI U SUŽIVOTU S PRIRODOM I SVOJIM PLEMENOM

_DSC9023-min.jpg
ZNAŠ LI ONAJ OSJEĆAJ...
Kada ljeto postane sparno, more prevruće, a plaže prepune, vrijeme je za povlačenje u šumu, na bistre hladne rijeke, slapove i izvore.
IMG_3747-min.jpg
ZNAŠ LI DA...
Tekućice imaju snagu da oblikuju stijene, trgaju brane ali i pročiste naše fizičko i energetsko tijelo.
Znaš li kakav je osjećaj nakon sparnog iscrpljujućeg tjedna zavući se u magičnu šumu, ući u bistru rijeku i dopustiti joj da ispere sve sa i iz tebe?
_DSC8778-min.jpg
KAKAV JE OSJEĆAJ...

Navečer sjesti u krug uz vatru sa svojim plemenom i dopustiti iscjeljenje kroz zvukove šamanskog bubnja, pjesme, plesa i smijeha.

satori 2.jpg
KAKAV JE OSJEĆAJ...

Spavati skupa kao pravo pleme u velikim šatorima u srcu prirode, a buditi se uz zrake sunca koje izviru iznad rijeke i ružičastom svjetlošću nježno miluju tvoje lice dok se ti lagano budiš iz meditacije.

IMG_5539.JPG

 

✨To se zove SVJESNA UŽIVANCIJA!✨

 

Ovo je okupljanje posebnih duša u sigurnom, podržavajućem i mekom prostoru gdje se svi osjećaju prihvaćeno i slobodno autentično se izraziti.

Uz moćne prakse koje ćemo od srca dijeliti s vama, puno igre i istraživanja sebe u zajednici, imati ćemo i dovoljno slobodnog vremena

za potpuni odmor, integraciju ali i priliku da vi podijelite svoje darove i talente s ostatkom plemena :)

satori 2.jpg

Svaki dan započet ćemo zajedno uz prakse joge i meditacije koje će nas na najljepši mogući način povezati i pripremiti za svjesno uživanje u ostatku dana. Nakon toga nam slijedi prefini okrepljujući obrok i odmor.

U popodnevnim satima nastaviti ćemo s ostalim praksama koje će nam pomoći da: otpustimo stres, umirimo um, naučimo uživati, zavolimo sebe još više, otpustimo blokade, zabavimo se, smijemo iz duše i djelujemo iz srca!

Aktivnosti:

Kundalini joga
Acro joga
Kundalini plesno putovanje
Kirtan pjevanje
Cacao ceremonija
Radionica pjevanja
Šamansko bubnjanje
Šamansko disanje
Povezivanje s plemenom uz vatru
Radionice svjesne ishrane
Radionice za djecu
_DSC6376_1-min.jpg
_DSC9446-min.jpg

program

Raspored aktivnosti može se neznatno razlikovati svaki dan,

jer svaki dan je drugačiji kao i mi sami.

 

Sav program pratiti će energiju plemena i svaki dan imati ćemo najmanje 3 radionice:

 

jutarnju praksu,

popodnevnu praksu

i večernju ceremoniju.

 

 

Okvirno trajanje svake radionice

je 2 sata.

 

Ako imate, ponesite svoje instrumente da isprate zvuk slapova za naša večernja druženja uz logorsku vatru.

Svi su dobrodošli i prethodno iskustvo nije potrebno,

samo otvoreno srce za nove ideje, nova iskustva i prijateljstva! 

 

Dolasci su dobrodošli od 17h u subotu, 22.6.

Svečano otvorenje je u nedjelju ujutro u 10h.

Retreat završava nakon ručka u srijedu, 26.6.

Kamp u kojem smo smješteni nalazi se uz rijeku Kupu u netaknutoj prirodi blizu Karlovca.

 

Netaknuta priroda, bistra rijeka koja odnosi sve brige, stres i znoj, pregršt prekrasnih stabala za postaviti hammock uz rijeku koja će nas obgrliti hladom tokom cijelog dana.

 

Ovo mjesto pružit će vam potpuni osjećaj slobode i odmor bez stresa. Ne morate nositi svoje šatore, opremu, kuhala, madrace,...sve je već ovdje!

 

Biti ćemo smješteni u već postavljenim tipi šatorima promjera 5m u koje se može smjestiti 4-6 osoba. Šatori su opremljeni madracima (spužve i na napuhavanje) i plahtama. Uz svaki šator postoji i malena natkrivena kuhinjica, a na raspolaganju vam je i stol sa klupama, mjesto za loženje vatre, roštilj, drva itd. U vrijeme odmora između praksi možete koristiti i čamce koji su već tamo.

 

lokacija i smještaj

satori1.jpg

Ukoliko se popune svi dostupni postavljeni šatori postoji opcija i postavljanja vlastitog šatora.

U kampu se nalaze 4 uredna WC-a i mjesto za osobnu higijenu i pranje suđa. Za rasvjetu koriste se solarne svjetiljke, baklje, lampaši jer imamo ograničenu količinu struje i to funkcionira odlično i pomaže nam da se odvojimo od ovisnosti prema tehnologiji. Voda za piće je iz izvora koji je u blizini.

hrana

SU-356-min 2.jpg

Naravno, ne možemo zamisliti uživanciju bez uživanja u prefinoj hrani, a svjesnost u našem uživanju simbolizira to da ćemo jesti prefinu ali i zdravu vegansku hranu koju će pripremati Ena Čulić - strastvena putnica i intuitivna kuharica koja sva jela stvara s ljubavlju i namjerom.

Namirnice nabavlja s lokalnih tržnica i od poljoprivrednika jer vjeruje da su oni važan dio kulture održive hrane. Enina hrana je uvijek raznobojna i sezonska, a inspiraciju crpi od lokalnog stanovništva gdje god putuje.

zen šator

SU-107-min.jpg

Odvojite i malo zasluženog vremena SAMO za SEBE ovog vikenda u našem Zen Šatoru.

 

Privatne terapije dostupne na retreatu su tu da hrane našu sreću, da nam ponude individualno vodstvo, njegu za naše zdravlje i duboko iscjeljenje.

 

 

Moći ćete birati između raznih tretmana, terapija, čitanja

- od tretmana čišćenja aure, orija, masaža do zvučnih tretmana od stručnih terapeuta najavljenih u programu.

Tretmane ćete moći rezervirati već par dana prije same Uživancije i preporučamo rezervirate ranije jer termini naših mađioničara se inaće vrlo brzo popune!

Popis i opisi tretmana biti ce objavljeni prije retreata.

 

 

Cijena tretmana ovisit će o vrsti i donira se direktno terapeutu po dolasku na tretman. Naši terapeuti ponudit će vam sniženu retreat cijenu i to je idealna prilika da si priuštite njihov dodir.

✨upoznaj svoje domaćine✨

 

 

ovom predanom timu se možeš obratiti za bilo što 

000_0696.jpg

Ish Van Kaur

Zaljubljenica u prakse Kundalini joge koja joj je promijenila život na jaaako puno načina i nastavlja ga mijenjati. Oblikovana višestrukim ulogama u kojima je kročila: matematičarka, inženjerka, trenerica mekih vještina, glazbenica, ona u kojoj najviše uživa je mogućnost da dijeli čaroliju Kundalini joge s drugima. Kroz ovu praksu transformirala se u slobodno kreativno biće koje svjesno stvara svoju budućnost namjerom, pokretom i glasom. Osnivačica Kundalini Pleme STUDIJA i organizatorica mnogih kundalini okupljanja, radionica i retreata. 

Alen Klimenta

Paradoxalen je umjetničko ime Alena Klimente,

interdisciplinarnog vizualnog umjetnika zaljubljenog u prirodni dizajn i multimediju.

Po danu je fotograf, grafički dizajner, po noći kreator sadržaja o ekološkim temama, a vikendom duboko spava. Zaslužan je za dizajn i svu multimediju koja prati naše retreate.

WhatsApp Image 2023-03-11 at 11.52.35.jpeg
sonja.jpg

Sonja Ištvanović

Sonja je strastvena plivačica, odgajateljica, natjecateljica u brzom hodanju, avanturistica i jogina.

Odgovorna majka sa srcem razigrane djevojčice radi u školi gdje pomaže djeci s posebnim potrebama da se što lakše uklope u ostatak razreda, dobiju puno iskustvo i steknu samopouzdanje, prijateljstva i uz vlastitu snagu pretvore svoje "nedostatke" u posebne talente i dar ostatku društva.

Uz rad u školi, Sonja čuva djecu kojoj s njom nikada nije dosadno. Voli se igrati s njima, voditi ih u duge šetnje, istraživati, crtati, graditi, a već niz godina Sonja sudjeluje i u kampanju "Čitaj mi" gdje djeci čita priče koje ožive kroz njenu interpretaciju.

Ena Čulić

Strastvena putnica i intuitivna kuharica spojila je svoje dvije ljubavi u @Healthy.on.board  - uslugu vegetarijanskog cateringa koji je izravan rezultat Enine težnje da kroz hranu potiče zdrav život i svjesnost o prehrani. Jela koja stvara napravljena su s ljubavlju i namjerom, a namirnice nabavlja s lokalnih tržnica i od poljoprivrednika jer vjeruje da su oni važan dio kulture održive hrane.

Enina hrana je uvijek raznobojna i sezonska, a inspiraciju crpi od lokalnog stanovništva gdje god putuje. Pokrenula je i večere Common table na kojima nudi hranu na jedan drugačiji način. 

_SYM8926.jpeg

upoznaj goste

kako smo uživali prošle godine?

SU-86-min.jpg

kreativne radionice za djecu

Svaki dan, u vrijeme radionica za odrasle, naše tete čuvalice održavati će kreativnu radionicu i brinuti za vašu djecu.
Čitati će im priče, pjevati, raditi yogu za djecu, crtati,...

*čuvanje djece organizirano je SAMO za vrijeme radionica i ne uključuje cacao ceremoniju i kirtan kada djeca mogu sudjelovati.

SU-287-min 2.jpg
_DSC9525.jpg
SU-299-min 2.jpg
_DSC9948.jpg

buvljak

Zadnji dan imati ćemo buvljak gdje ćete vi, drago pleme, moći predstaviti sebe i ono što radite, te ponuditi svoju umjetnost ili svoje proizvode. Ovo se pokazalo kao divan način da podržimo jedni druge i podijelimo svoje talente s plemenom koje razumije. 

cijene