top of page
_DSC6891-min_edited.jpg
_DSC6449-min.jpg

KUNDALINI YOGA RETREAT

OAZA OBILJA

11. - 14.1.2024. - POPUNJENO
24
. - 27.2.2024. - POPUNJENO

Svaka stanica tvojeg bića vapi za odmorom?

Postoji tema ili izazov u tvom životu u kojem se konstantno vrtiš u krug?

Potrebno ti je iscjeljenje, podrška drugih, želiš siguran prostor u kojem ćeš se osjećati prihvačeno i voljeno u cijelosti?

Spremna/spreman si na duboko uranjanje u mudrost svojeg bića kroz propuštanje dugo zatrpanih emocija?

Umjesto da odgovore i ideje tražiš na internetu, u knjigama ili drugim "stručnjacima", što bi bilo da se probaš prepustiti beskonačnoj unutarnjoj inteligenciji svojeg tijela? Da po odgovore zaroniš duboko u mudrost svog bića?

Na retreatu Oaza Obilja zaranjamo natrag u duboku konekciju sa svojim tijelom i dušom u potrazi za pravim, istinskim ODMOROM. 

 

Sve je spremno da te zagrli i podrži u svjesnom kreiranju života kakav uživaš živjeti! 

 

Pridruži nam se na 4 dana i 3 noći potpunog opuštanja i prepuštanja mekoj podršci kroz duboke procese čišćenja u prekrasnoj drvenoj kući s bazenom i saunom u Gorskom Kotaru. Svjesno kreiramo obilje uronjeni u obilje - može li bolje?

lokacija i smještaj

Na retreatu smo smješteni u luksuznoj drvenoj kući u zelenilu kraj Fužina koja je cijela građena i uređena ručnim radom lokalnih kreativaca. Energija prostora nam je za rad (a pogotovno duhovni) jako bitna tako da smo odabrali kuću u kojoj niti jedan komad namještaja, čak niti rasvjetna tijela, zavjese pa i prekidači nisu kupljeni već su pomno osmišljeni i izrađeni po mjeri. 

 

Prirodni materijali i boje, finska sauna, grijani bazen, ogromna drvena kada i prekrasna zelena okućnica čine ovu kuću idiličnim mjestom za savršen, duboki odmor. 

U kući se nalaze četiri sobe od čega su tri s dijeljenim bračnim krevetom i jedna s krevetom na kat i dodatnim ležajem te tri kupaonice, na svakom katu po jedna. Ukoliko dolaziš s tebi dragom osobom, pri prijavi možete napomenuti da želite biti smješteni zajedno u sobi.  Uz svo obilje kuće, spa aktivnosti koje pruža, bogat raspored praksi i prirode koja nas okružuje, vrlo vjerojatno ćemo (nažalost) naše udobne spavaće sobe koristiti samo za - spavanje.

 

Kuća se nalazi 35 km od grada Rijeke, a 125 km od Zagreba. 

_DSC7490_edited.png

hladno kupanje

Biti ćemo smješteni u blizini jezera Bajer, najstarijeg od fužinskih jezera te ćemo se skupa upustiti u avanturu hladnog kupanja u njemu. Uranjanje u hladnu vodu (uz pravilni pristup) ima dokazano jako puno dobrobiti na naše fizičko i mentalno zdravlje, jača imunitet i daje nam prekrasne senzacije mira i fokusa.

 

Ako se bojiš uranjanja u hladno i vjeruješ da to nije za tebe, na ovom retreatu imaš priliku duboko, istinski, promisliti još jednom :) Nevjerojatno je što snaga grupe može učiniti za nas i upravo zato na svakom retreatu razbijamo upravo te predrasude koje imamo sami prema sebi! Imaš snagu i sposobnost učiniti puno više od onoga što ti um dopušta. 

 

Naravno, uvijek imaš pravo odabira, a i prije ulaska u jezero pripremit ćemo tijelo i um na hladnoću vođenim vježbama disanja i zagrijat ćemo se šetnjom kroz prirodu do jezera (otprilike 30 min hoda).

1.png

Prakse

Pročistit ćemo tijelo, duh i um vođeni drevnim, moćnim praksama Kundalini yoge, Breathworka (daha), vode i zvuka. Prisjetit ćemo se svoje konekcije s Majkom Zemljom kroz sve elemente i forme njene materijalizacije u našem životu te joj dopustiti da nas iscijeli i nauči kako da zavolimo svoje emocije, uživamo u životu, kreiramo obilje ljepote i slijedimo svoju svrhu.

 

Kako bi živjeli obilje, potrebno je da napustimo stanje straha i sustav vjerovanja koji je baziran na oskudici. Koristiti ćemo prakse usmjerene na čišćenje podsvjesnih blokada i dugo čuvanih trauma koje nas drže na tom mjestu oskudice, straha i neimanja. 

 

Velika tema na kojoj ćemo također raditi je ljubav prema sebi. 

Vježbat ćemo voljeti i prihvatiti sebe kroz sve ono što mi jesmo. Za to je potrebno da se upoznamo u raznim situacijama i kroz odnose sa drugim ljudima. Veliki dio rasta na ovom retreatu dogodit će se kroz rad sa ostalim sudionicima koji isto tako žele dubinski iskusiti svjesnost i slijediti svoju autentičnost. 

 

Meditirat ćemo, spojiti se sa svojom božanskom prirodom i iskusiti tko mi istinski jesmo ispod svih slojeva misli, navika, uloga, svojih i tuđih uvjerenja. 

 

Raspored će pratiti energiju dana i grupe te ćemo nježno, bez pritiska, u savršeno vrijeme za to iskusiti svaku od pripremljenih praksi.

osjeti dašak magije s prošlog retreata

Što te sve očekuje:

KUNDALINI JOGA
CACAO CEREMONIJA
TERAPIJA VODOM za propuštanje emocija
KIRTAN i pjevanje svetih pjesama
radionica KUHANJA s Madhavi
izrada MOLITVENE SVIJEĆE
kreiranje VISION BOARDA
ŠAMANSKO DISANJE
RITUALI i učenje kroz prirodne elemente
HLADNO KUPANJE U JEZERU
Bazen, sauna, hot tub, masaža
_DSC7803.jpg
Hrana pozadina.jpg

hrana

Hrana je izuzetno bitan dio obilja koje ćemo iskusiti. S nama će na retreatu biti chef Madhavi, naša omiljena ayurvedska kuharica s dugogodišnjim iskustvom rada u ayurvedskoj klinici, kuhanja na ayurvedskim detox retreatima - panchakarma i kokreatorica online programa Kundalini Ayurvedski Detox. 

Madhavi će nas njegovati divnim, šarenim jelima pripremljenim po ayurvedskim principima sa sezonskim, domaćim namirnicama, ali naučiti će i nas kako da neke od tih principa ponesemo i koristimo u svojem svakodnevnom životu.

_DSC6989-min.jpg
_DSC6765-min.jpg
_DSC7330-min.jpg
_DSC7000-min.jpg

Priprema prije i integracija nakon retreata

Kako bi iskoristili sav potencijal ovog iskustva dobit ćete upute kako se pripremiti par tjedana prije dolaska na retreat i prakse za integraciju nakon retreata. Svatko od sudionika retreata može iskoristiti mogućnost integracijskog razgovora 1:1 s Ish Van u tjednima koji slijede nakon retreata.

Tvoji domaćini

_DSC7801_edited_edited.png

ISH VAN KAUR

Zaljubljenica u prakse Kundalini joge koja joj je promijenila život na jaaako puno načina i nastavlja ga mijenjati. Oblikovana višestrukim ulogama u kojima je kročila: matematičarka, inženjerka, trenerica mekih vještina, glazbenica, ona u kojoj najviše uživa je mogućnost da dijeli čaroliju Kundalini joge s drugima. Kroz ovu praksu transformirala se u slobodno kreativno biće koje svjesno stvara svoju budućnost namjerom, pokretom i glasom. Osnivačica Kundalini Pleme STUDIJA i organizatorica mnogih kundalini okupljanja, radionica i retreata. 

MADHAVI CVITKOVIĆ

Madhavi već 10 godina kuha vegansku hranu temeljenu na ayurvedi. Kuhala je na ayurvedskim

panchakarmama (čišćenjima), sličnim yoga retreatovima, te u privatnim ayurvedskim klinikama gdje je imala priliku naučiti pripremati terapijsku hranu od najboljih ayurvedskih liječnika u Hrvatskoj - gdje klijenti trebaju njegu na svim razinama, posebno kroz hranu. Njezin put nastavlja se radom u veganskim restoranima, yoga retreatovima, organizacijom radionica i kreiranjem jelovnika za različite voditelje.

WhatsApp Image 2023-03-11 at 11.52.35.jpeg

ALEN KLIMENTA

Interdisciplinarni vizualni umjetnik zaljubljen u prirodni dizajn i multimediju, umjetničkog imena Paradoxalen.

Po danu je fotograf, videograf, grafički dizajner, po noći kreator sadržaja o ekološkim temama, a vikendom duboko spava. Iako je službeno zaslužan (samo) za dizajn i svu multimediju koja prati naše retreate, neslužbeno Alen je uz Ish Van glavni domaćin i srce svakog događanja koje organiziramo.

_DSC7773.jpg

Cijena

Cijena uključuje smještaj u sobi s još jednom osobom, sve obroke, prakse, radionice, korištenje bazena, saune, hot tuba i ostalih pogodnosti kuće. 

Broj sudionika je strogo ograničen na 8 stoga požuri s prijavom. 

Za rezervaciju svog mjesta potrebno je ispuniti prijavnicu te uplatiti polog 50%. Ukoliko se prvi put susrećemo potrebno je dogovoriti kratke konzultacije kako bi procijenili skupa je li ovo iskustvo pogodno za tebe i ti za njega.

488 €

REDOVNA CIJENA

399 €

CIJENA ZA ČLANOVE KUNDALINI PLEMENA

bottom of page