top of page

camp retreat na rijeci Kupi 22. - 26. 6. 2024.

ODMORI U SUŽIVOTU S PRIRODOM I SVOJIM PLEMENOM

svjesna logo.png

"savršen omjer svjesne zabave i ozbiljnog duhovnog rasta"

DSC_9872.jpg
Kada napokon osvane ljeto i sunce te pjesmom ptičica poziva van na igru, dobiješ želju prihvatiti svaki poziv i priliku za druženje ALI ujedno tvoje tijelo i cijelo biće traže DUBINSKI ODMOR OD SVEGA.
ZVUČI POZNATO?
VRIJEME JE ZA ODMOR...

Odmor kakav ti može donijeti samo priroda - čista šuma, bistra rijeka, slapovi, izvori i bosonoga lutanja. 

Duboki izdah uz vatru i pleme koje je opušteno, slobodno i razigrano, dijeli tvoje vrijednosti i u očima nosi podršku i prihvaćanje za svaki dio tebe. 

DSC_0252-min.jpg
ZNAŠ LI DA...
Tekućice imaju snagu da oblikuju stijene, trgaju brane ali i pročiste naše fizičko i energetsko tijelo.

Udahni sad taj osjećaj. Ulaska u bistru rijeku  nakon sparnih dana u gužvi gradskog betona.

Možeš li osjetiti olakšanje?
SU-295-min.jpg
ZNAŠ LI DA SPAVANJE U PRIRODI...

Jača tvoj imunitet, pomaže u regulaciji probave i u svakom smislu pozitivno utječe na tvoje zdravlje?

Ako si dozvoliš prepustiti se, naravno :)

 

Sada imaš priliku prospavati par noći u velikim šatorima u srcu prirode, a buditi se uz zrake sunca koje izviru iznad rijeke i ružičastom svjetlošću nježno miluju tvoje lice dok se ti lagano budiš iz jutarnje meditacije.

 

✨To se zove SVJESNA UŽIVANCIJA!✨

IMG_5539.JPG

Ovo je okupljanje posebnih duša u sigurnom, podržavajućem i mekom prostoru gdje se osjećaš prihvaćeno i slobodno autentično se izraziti.

Uz moćne prakse koje ćemo od srca dijeliti s tobom, puno igre i istraživanja sebe u zajednici, imati ćeš i dovoljno slobodnog vremena za potpuni odmor, integraciju ali i priliku da ti podijeliš svoje darove i talente s ostatkom plemena :) ​

Svaki dan započinjemo zajedno uz prakse joge i meditacije koje će nas na najljepši mogući način povezati i pripremiti za svjesno uživanje u ostatku dana. Nakon toga nam slijedi prefini okrepljujući obrok i odmor.

U popodnevnim satima nastaviti ćemo s ostalim praksama koje će ti pomoći da: otpustiš stres, umiriš um, usavršiš vještinu uživanja, zavoliš sebe još više, otpustiš blokade, zabaviš se, smiješ iz duše i djeluješ iz srca!

Aktivnosti:

KUNDALINI YOGA by Ish Van

DSC_9801-min.jpg

ACRO YOGA by Anja

SU-349.jpg

SVJESNI PLES by DJ Istva

SU-378-min.jpg

KIRTAN I CACAO CEREMONIJA

SU-193-min.jpg

RADIONICA PJEVANJA I OTVARANJA GLASA by Arijana

SU-148.jpg

ŠAMANSKO BUBNJANJE by Zoran

SU-294.jpg

SOMATSKI RAD S DAHOM

SU-258.jpg

POVEZIVANJE S PLEMENOM UZ VATRU

DSC_9726-min.jpg

RADIONICE SVJESNE PREHRANE by Ena

SU-85-min.jpg

QIGONG by Zoran Tepurić

SU-8.jpg

RADIONICE ZA DJECU by Amona i Kuki

SU-287-min 2.jpg

RADIONICA COME AND PLAY by Arijana

SU-135-min.jpg

Prilika da dijeliš SVOJE DAROVE!

Svi sudionici pozvani su da podijele svoje darove sa plemenom u obliku radionice ili vođenja nekog drugog iskustva. Zadnji dan retreata biti će isključivo vođen od strane plemena (sudionika) i svoju radionicu imate prilike podijeliti u sigurnom prostoru, osjetiti grupu i primiti podršku i feedback grupe koji će vam pomoći da raširite krila i svjesno kreirate i dijelite ono oko čega ste strastveni. 

Ovo nije "samo retreat od 5 dana"

PRIJE I NAKON RETREATA IMATI ĆEMO ONLINE SUSRETE

na kojima ćemo se upoznati, imati vođeno predavanje o vrijednostima i građenju zajednice te skupa meditirati, postaviti namjeru, a nakon samog retreata ponovno ćemo se okupiti online kako bi dijelili i skupa integrirali iskustva sa retreata.

CILJ SVJESNE UŽIVANCIJE JEST DA SVOJIM RADOM I UŽIVANJEM MIJENJAMO SVOJU REALNOST I VLASTITIM OTVARANJEM SRCA OTVARAMO KOLEKTIVNO SRCE, PREUZMEMO ODGOVORNOST I ŠIRIMO MIR, PODRŠKU I LJUBAV SVUDA OKO SEBE!

PROGRAM

_DSC9438-min.jpg
_DSC9446-min.jpg

Raspored aktivnosti može se neznatno razlikovati svaki dan,

jer svaki dan je drugačiji kao i mi sami.

 

Sav program pratiti će energiju plemena i svaki dan imati ćemo najmanje 3 radionice:

 

jutarnju praksu,

popodnevnu praksu

i večernju ceremoniju.

 

 

Okvirno trajanje svake radionice je 2 sata.

 

Ako imate, ponesite svoje instrumente da isprate zvuk slapova za

naša večernja druženja uz logorsku vatru.

Svi su dobrodošli i prethodno iskustvo nije potrebno,

samo otvoreno srce za nove ideje, nova iskustva i prijateljstva! 

 

Dolasci su dobrodošli od 15h u subotu, 22.6.

Svečano otvorenje je u nedjelju ujutro u 10h.

Retreat završava nakon ručka u srijedu, 26.6.

Kamp u kojem smo smješteni nalazi se uz rijeku Kupu u netaknutoj prirodi blizu Karlovca.

 

Netaknuta priroda, bistra rijeka koja odnosi sve brige, stres i znoj, pregršt prekrasnih stabala za postaviti hammock uz rijeku koja će nas obgrliti hladom tokom cijelog dana.

 

Ovo mjesto pružit će vam potpuni osjećaj slobode i odmor bez stresa. Ne morate nositi svoje šatore, opremu, kuhala, madrace,...sve je već ovdje!

 

Biti ćemo smješteni u već postavljenim tipi šatorima promjera 5m u koje se može smjestiti 4-6 osoba. Šatori su opremljeni madracima (spužve i na napuhavanje) i plahtama. Uz svaki šator postoji i malena natkrivena kuhinjica, a na raspolaganju vam je i stol sa klupama, mjesto za loženje vatre, roštilj, drva itd. U vrijeme odmora između praksi možete koristiti i čamce koji su već tamo.

 

lokacija i smještaj

satori1.jpg

POSTOJI OPCIJA I POSTAVLJANJA VLASTITOG ŠATORA.

U kampu se nalaze 4 uredna WC-a i mjesto za osobnu higijenu i pranje suđa. Za rasvjetu koriste se solarne svjetiljke, baklje, lampaši jer imamo ograničenu količinu struje i to funkcionira odlično i pomaže nam da se odvojimo od ovisnosti prema tehnologiji. Voda za piće je iz izvora koji je u blizini.

kako lokacija i smještaj izgledaju:

HRANA

SU-356-min 2.jpg

Naravno, ne možemo zamisliti uživanciju bez uživanja u prefinoj hrani, a svjesnost u našem uživanju simbolizira to da ćemo jesti prefinu ali i zdravu vegansku hranu koju će pripremati Ena Čulić - strastvena putnica i intuitivna kuharica koja sva jela stvara s ljubavlju i namjerom.

Namirnice nabavlja s lokalnih tržnica i od poljoprivrednika jer vjeruje da su oni važan dio kulture održive hrane. Enina hrana je uvijek raznobojna i sezonska, a inspiraciju crpi od lokalnog stanovništva gdje god putuje.

ZEN ŠATOR

ispred satora.jpg

Odvojite i malo zasluženog vremena SAMO za SEBE ovog vikenda u našem Zen Šatoru.

 

Privatne terapije dostupne na retreatu su tu da hrane našu sreću, da nam ponude individualno vodstvo, njegu za naše zdravlje i duboko iscjeljenje.

 

 

Moći ćete birati između raznih tretmana, terapija, čitanja

- od tretmana čišćenja aure, orija, masaža do zvučnih tretmana od stručnih terapeuta najavljenih u programu.

Tretmane ćete moći rezervirati već par dana prije same Uživancije i preporučamo rezervirate ranije jer termini naših mađioničara se inaće vrlo brzo popune!

Popis i opisi tretmana biti ce objavljeni prije retreata.

 

 

Cijena tretmana ovisit će o vrsti i donira se direktno terapeutu po dolasku na tretman. Naši terapeuti ponudit će vam sniženu retreat cijenu i to je idealna prilika da si priuštite njihov dodir.

✨upoznaj svoje domaćine✨

SU-190.jpg

Ish Van Kaur

Zaljubljenica u prakse Kundalini joge koja joj je promijenila život na jaaako puno načina i nastavlja ga mijenjati. Oblikovana višestrukim ulogama u kojima je kročila: matematičarka, inženjerka, trenerica mekih vještina, glazbenica, ona u kojoj najviše uživa je mogućnost da dijeli čaroliju Kundalini joge s drugima. Kroz ovu praksu transformirala se u slobodno kreativno biće koje svjesno stvara svoju budućnost namjerom, pokretom i glasom. Osnivačica Kundalini Pleme STUDIJA i organizatorica mnogih kundalini okupljanja, radionica i retreata. MamaMantra.

Alen Klimenta

Interdisciplinarni vizualni umjetnik zaljubljen u prirodni dizajn i multimediju, umjetničkog imena Paradoxalen.

Po danu je fotograf, videograf, grafički dizajner, po noći kreator sadržaja o ekološkim temama, a vikendom duboko spava.

 

Iako je službeno zaslužan (samo) za dizajn i svu multimediju koja prati naše retreate, neslužbeno Alen je uz Ish Van glavni domaćin i srce svakog događanja koje organiziramo.

SU-333.jpg
SU-319_edited.png

Sonja Ištvanović

Sonja je strastvena plivačica, odgajateljica, natjecateljica u brzom hodanju, avanturistica i jogina.

Odgovorna majka sa srcem razigrane djevojčice radi u školi gdje pomaže djeci s posebnim potrebama da se što lakše uklope u ostatak razreda, dobiju puno iskustvo i steknu samopouzdanje, prijateljstva i uz vlastitu snagu pretvore svoje "nedostatke" u posebne talente i dar ostatku društva.

Uz rad u školi, Sonja čuva djecu kojoj s njom nikada nije dosadno. Voli se igrati s njima, voditi ih u duge šetnje, istraživati, crtati, graditi, a već niz godina Sonja sudjeluje i u kampanju "Čitaj mi" gdje djeci čita priče koje ožive kroz njenu interpretaciju.

Ena Čulić

Strastvena putnica i intuitivna kuharica spojila je svoje dvije ljubavi u @Healthy.on.board  - uslugu vegetarijanskog cateringa koji je izravan rezultat Enine težnje da kroz hranu potiče zdrav život i svjesnost o prehrani. Jela koja stvara napravljena su s ljubavlju i namjerom, a namirnice nabavlja s lokalnih tržnica i od poljoprivrednika jer vjeruje da su oni važan dio kulture održive hrane.

Enina hrana je uvijek raznobojna i sezonska, a inspiraciju crpi od lokalnog stanovništva gdje god putuje. Pokrenula je i večere Common table na kojima nudi hranu na jedan drugačiji način. 

_SYM8926.jpeg

upoznaj goste